Robotlar ve Sağlık Sektörü Gelecekteki Uygulamaları

Robotlar ve Sağlık Sektörü Gelecekteki Uygulamaları

Sağlık sektörü, teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte büyük dönüşümler yaşamaktadır. Son yıllarda, r
Ana Sayfa Hemşire 19 Ekim 2015 2700 Görüntüleme

Erkek hemşireler ”Hemşirelik” mesleğine heyecan kattı….

Erkek hemşireler ”Hemşirelik” mesleğine heyecan kattı….

Yeni çıkan kanun sayesinde hem eski mezunların işe girmeleri mümkün olacak ve hem de hemşirelik okullarına yeniden erkek öğrenci alınması da mümkün oldu.

Gerek kamu gerekse özel sağlık sektöründe erkek hemşire sayısı giderek artıyor. Sözlük anlamı ‘kızkardeş’ demek olsa da, erkekler kendilerine “hemşire” denmesine alıştı. “Bize hemşire demeyin” diyen erkek neredeyse kalmadı. Zaten hemşirelik yüksekokulu veya sağlık meslek lisesi bitirenlerin diplomalarında da ‘hemşire’ yazıyor. Mesleğinin hem kadınlar hem de erkekler tarafından yapılması dikkatleri cinsiyetten uzaklaştırarak, mesleğin bilimsel yönünün gelişmesine olumlu katkı sağlayacaktır. Sağlık hizmetinin sunumunda cinsiyet değil, uygulamanın başarısı önemli”

Yalnız erkek hemşirelik deyince farklı bir meslek gibi algılamışsın sanki.Bir erkek olarak hemşirelik desen daha doğru olur.Evet gündemi takip etmeyen hastalar ilk başta şaşırıyorlar.Hatta size ne deniyor diyen de var.Bunlara pek aldırış etme.Hemşire olduğunu üzerine basarak söyle.Çünkü hiç bir meslekte cinsiyete göre bir ünvan farklılığı yok.Dolayısıyla bizde de olamaz. Tabi hemşirelik mesleğini isteyerek yazmayan kişiler kendilerine “hemşir”,”şimşir” gibi saçma ünvanlar yakıştırıyorlar.Bunlar yanlış…
“Yoğun bakım üniteler ve ameliyathanelerde özellikle daha kuvvetli olan erkek hemşireleri tercih edebiliyoruz. Bazen hastalar da erkek hemşire isteyebiliyor açıkçası..
“Kadın hemşireler eve gittiklerinde ev işleri, yemek, çocuk derken yine yoruluyor. Erkek hemşireler eve gidiyor, dinlenip işe geliyor. Daha uzun süreli çalışabiliyorlar.
. “Hemşirelik bir mesleği, hemşire ise bu işi yapan kişiyi ifade eder. Dolayısıyla erkekler için ayrı bir meslek ismine gerek yok.
Erkek hemşirelerle ilk karşılaştığında tuhaf bulduğunu itiriaf ediyor: “Sonra anladım ki erkeklerle işi paylaşmak aslında hayatımızı kolaylaştırıyor.” Hemşireliğin ağır bir iş olduğunu, dayanıklılık ve güç gerektirdiğini hatırlatan Sürücü, “Erkek hemşireler yükün dağılımını dengeledi” diyor. “Erkek hemşirelerin kariyer anlamında önleri açıldı. Kadın kadar detaylı ve başarılı işler yapıyorlar. Kriz anlarındaki soğukkanlılıkları, kolay kırılmamaları çalışırken hepimizin hayatını kolaylaştırıyor. Hastalar tarafından da çoktan kabul gördüler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.