Robotlar ve Sağlık Sektörü Gelecekteki Uygulamaları

Robotlar ve Sağlık Sektörü Gelecekteki Uygulamaları

Sağlık sektörü, teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte büyük dönüşümler yaşamaktadır. Son yıllarda, r
Ana Sayfa Genel 8 Mayıs 2019 1243 Görüntüleme

Mehil müddeti ve süresi ne kadar. uyulmadığında ne olur?

Mehil müddeti ve süresi ne kadar. uyulmadığında ne olur?

evlet memuriyetine ilk defa veya yeniden atananlar ile kurum içi ya da kurumlar arası yer değiştirme suretiyle atananlara, belli bir süre içinde görevlerine başlamaları zorunluluğu getirilmiştir.

Mehil müddeti de denilen bu zorunlu sürelere uymayanlar hakkında bazı yaptırımlar uygulanmaktadır.

Mehil müddeti ve süresi

İlk defa veya yeniden ya da yer değiştirme suretiyle (naklen) yapılan atamalarda “mehil müddeti”; atama işleminin ilgiliye tebliğ edildiği (ya da tebliğ edilmiş sayıldığı) tarihi izleyen günden başlayarak göreve başlamak için tanınan son gün mesai saati bitimine kadar olan süredir.

Öte yandan, göreve başlanması için zorunlu olan süreler, farklı durumlara göre farklı şekilde belirlenmiştir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan belirlemeye göre;

**Aynı yerdeki (ikamet mahallindeki) bir göreve atananlara tanınan mehil müddeti, atama emrinin ilgiliye tebliğ edildiği günü izleyen iş günü mesai bitiminde sona erer.

**Başka yerdeki (ikamet mahalli dışındaki) bir göreve atananlara tanınan mehil müddeti, atama emrinin ilgiliye tebliğ edildiği günü izleyen 15 inci gün ve belli bir yol süresini izleyen iş günü mesai bitiminde sona erer.

**Yasal izin kullanırken veya geçici görevli olduğu dönemde başka bir göreve atanan ve atama emri kendisine tebliğ edilen (veya tebliğ edilmiş sayılan) memura tanınan mehil müddeti, izin veya geçici görevin bitiminde başlar.

**Hesaplarını yerlerine gelenlere devir zorunluluğu bulunan sayman ve sayman mutemetleri başka bir göreve atandıklarında, atama emri kendisine tebliğ edilenlere (veya tebliğ edilmiş sayılan) tanınan mehil müddeti, yapılacak devrin sona erdiğinde başlar.

**Başka bir göreve atanmasına rağmen eski görevine devam etmesi kurumu tarafından yazılı olarak bildirilen memurlara tanınan mehil müddeti, yeni görev yerine hareket etmelerinin kurumları tarafından kendilerine tebliğ edildiği veya yerlerine atananların göreve başladığı tarihten itibaren başlar.

**Olağanüstü hal dönemlerinde, mehil müddeti süreleri Cumhurbaşkanı tarafından kısıtlanabilir.

Mehil müddetine uyulmaması hali

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.