Robotlar ve Sağlık Sektörü Gelecekteki Uygulamaları

Robotlar ve Sağlık Sektörü Gelecekteki Uygulamaları

Sağlık sektörü, teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte büyük dönüşümler yaşamaktadır. Son yıllarda, r
Ana Sayfa Genel, Güncel, Özlük Haklar, Sendika-Dernek 8 Mart 2017 2951 Görüntüleme

Sağlık Personelinin Aldığı Döner Sermaye Emekliliğe Yansıtılmalı

Sağlık Personelinin Aldığı Döner Sermaye Emekliliğe Yansıtılmalı

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci İzmir’de gerçekleştirilen işyeri temsilcileri toplantısına katılarak yaptığı konuşmada sağlık personelinin döner sermayesinin emekliliğe yansıtılması gerektiğini dile getirdi.

Döner Sermayeler Emekliliğe Yansıtılmalı

Sağlık çalışanlarına uygulanan ücret politikasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Türk sağlık sen  Önder Kahveci ‘ Sağlık çalışanları en fedakâr çalışanlar arasındadırlar. Tüm zor şartlarda sağlık çalışanlarının emeğini görebiliyorsunuz. Fakat ücretler konu olunca en fazla mağdur olanlar sağlık çalışanlarıdır. Çalış, kazan, üret ve ürettiğinden pay al performans sistemi bu diyorlar. Fakat çalışıyoruz, kazanıyoruz, üretiyoruz ama pay alamıyoruz. 10 TL döner sermaye alan çalışan arkadaşlarımız var. Bunun düzelmesi lazım. Sağlık çalışanlarına insanca yaşayabilecekleri, yoksulluk sınırının üstünde bir ücret verilmesi lazım.  Geçenlerde bir hastane yöneticisi ben döner sermaye güvenemediğin için borca giremedim diyor.  Hiçbir sağlık çalışanı ay başında ne kadar ücret alacağını bilemiyor. Artık bunu düzeltmek lazım. Hem alınan pay iyileştirilmeli hem de hem de emekliliğe yansıtılması hayata geçirilmeli.  Çalışanlar emekli olmak istemiyor. Emekli olunca hemşirenin ücreti yüzde 50, doktorunki yüzde 75 düşüyor.’ dedi.

İşçinin Emekli Maaşını, Sağlık Çalışanı Görevdeyken Alamıyor

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Yıpranma Payına maliye  engeli

Yıpranma Payına maliye engeli