YETİŞKİN EL VE AYAK SABİTLEME BANDI | MediGündem
Sağlık Personeli İl İçi Yer Değiştirme Tayin Dönemi Başladı

Sağlık Personeli İl İçi Yer Değiştirme Tayin Dönemi Başladı

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık Personelinin İl İçi
Ana Sayfa Teknik Şartnameler 23 Şubat 2016 5321 Görüntüleme

YETİŞKİN EL VE AYAK SABİTLEME BANDI

1.      Sabitleyici bant yumuşak ve el ve ayak bileklerini sarabilen bir yapıda olmalıdır.

2.      Bant, kullanımda güvenliği ve rahatlığı sağlayabilmek için lamine edilmiş 3 kat malzemeden oluşmalıdır.

3.      Bandın cilde temas eden alt bölümünde teri emebilen havlu tabaka, orta bölümünde yumuşaklığı sağlayan sünger tabaka, üst bölümünde ise dayanıklılığı arttıran pamuklu tabaka olmalıdır.

4.      Hem ayak hem de el bileğinde kullanılabilmesi için bandın boyu minimum 35 cm (±2 cm ), eni de minimum 8 cm (±2 cm) olmalıdır.

5.      Bandın bir ucunda bandın bileğe sarıldıktan sonra açılmasını engelleyen minimum 8 cm (±2 cm) uzunluğunda dişi velkro’dan yapılmış kilit parçası bulunmalıdır. Bandın dış yüzünde ise bu dişi velkronun karşılığına gelen minimum 20 cm (±2 cm) uzunluğunda erkek velkro dikili bulunmalıdır.

6.      Ayrıca bandın içinde dikili bulunan minimum 15 cm (±2 cm) dişi velkro ile her türlü asılma çekme gibi tepkiye karşı bandın hasta bileğinden sökülme riski önlenmiş olmalıdır.

7.      Hastanın bileğinin karyola, sedye vb ünitelere bağlanabilmesi için, bandın üzerine dikili en az 25 cm (±2 cm) uzunluğunda, pamuklu malzemeden üretilmiş bağlantı kayışı olmalıdır.

8.      Bağlantı kayışının ucuna dikili sabitleme kayışı olmalı, sabitleme kaşışının boyu her çaptaki karyola sedye ve gibi eşyanın metal aksamına dolanabilmesi için minimum 32 cm (±2 cm ) olmalıdır.

9.      Sabitleme kayışının da bir ucunda açılmasını engelleyen minimum 9 cm (±2 cm) uzunluğunda dişi velkro’dan yapılmış kilit parçası dış yüzünde ise bu dişi velkronun karşılığına gelen minimum 20 cm (±2 cm) uzunluğunda erke velkro dikili bulunmalıdır.

10.  Ayrıca bağlantı kayışının da içinde dikili minimum 15 cm (±2 cm) dişi velkro ile her türlü tepkiye karşı kayışın bağlandığı yerden sökülme riski önlenmiş olmalıdır.

11.  Non-toksik, hipoallerjenik olmalıdır.

ÜRETİM TARİHİ VE MİADI

1-Ürün miadı teslim tarihinden itibaren en az 2 yıl olmalıdır.

2-Firma miadının dolmasına 3 ay kala kullanılmamış ürünleri değiştirmelidir.

AMBALAJ ŞEKLİ VE MİKTARI

Bir poşette 1 adet sabitleme bantı bulunmalıdır.

ZORUNLU ÖZELLİKLER

1-Tıbbi cihaz kapsamına giren ürünler için İsteklilerin T.C. İlaç ve Tıbbi cihaz Ulusal Bilgi Bankası’na (TİTUBB) kayıtlı olması ve alımı yapılacak tıbbi cihazların TİTUBB ‘DA Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması gerekmektedir.

2-Firma ürünü değerlendirmeye uygun miktarda numune getirecek , gelen Numuneler test edilecek, değerlendirilecek ve değerlendirme sonucuna göre uygun olmadığı takdirde ihale dışı bırakılacaktır.

3-Yüklenici firma ; ambalajı açıldığında , kullanıma uygun olmayan , hatalı , bozuk olduğu tespit edilen ürünü yenileri ile ücretsiz olarak değiştirecektir.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.