Sağlık çalışanları ataması ne zaman?

Sağlık çalışanları ataması ne zaman?

Sağlık çalışanları atamaları, ülkelerin sağlık sistemi ve işleyişi ile ilgilidir. Genel olarak, sağlık ç
Ana Sayfa Özlük Haklar, Sendika-Dernek 20 Nisan 2016 2292 Görüntüleme

Dağıtılabilir Döner Sermaye Miktarı Artırılmalıdır

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Nisan ayı Kurum İdari Kurul Toplantısı’na katılan Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş taleplerini dile getirdi.

Çalışanların büyük kısmının sabit ek ödemenin dışında döner sermaye alamadığını belirten Memiş, bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti. Üst öğrenimi bitiren sağlık çalışanlarının intibak sorununu gündeme getiren Memiş, sağlıkla ilgili atanabileceği bir üst öğrenimi bitirenlerin, YÖK’ün onay verdiği ve hukuki yolla elde edilen üst öğrenimleri bitirenlerin, bitirdiği bölüme ilişkin zam ve tazminatlardan faydalanması gerektiğini kaydetti.

Yapılan KİK Toplantısı’nda konuşan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Kartal ise “Sağlık çalışanlarının yanındayız ve Sağlık-Sen’in ilettiği taleplerinin hayat geçmesi için tüm koşulları değerlendirip, bu doğrultuda sorunların çözüme kavuşması için çalışacağız. Bu kapsamda Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nı yılın ikinci yarısında yapacağımızı buradan duyuruyoruz.” dedi.

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş’in dile getirdiği taleplerin bazıları şu şekilde:

1. İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünde çalışanlar sabit üstü döner sermaye alamamaktadır. Müdürlüklerde dağıtılacak döner sermaye miktarının artırılması sağlanmalıdır.

2.112’lere alınan 3 bin taşeron işçi uygulaması hem çalışanlar hem atamayı bekleyenler açısından ciddi bir sorun halini almıştır. Bundan sonra bu hizmetlerin taşeron işçi alımı ile yapılmamalıdır.

3. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 12.01.2016 tarihli ve “Eksitus Kararı” konulu yazısından dolayı 112 çalışanları bazı vakalarda adeta cenaze aracı halini almıştır. Genelgenin tekrar değerlendirilmesi gerekmektedir.

4. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları arasında aynı unvan ve branşta görev yapan personelin becayiş yapabilmesine imkân verilmelidir.

5. Halk Sağlığı Müdürlükleri ve TSM’lerde çalışanlar ile aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına hac görevi verilmesi sağlanmalıdır.

6. En kısa zamanda yeni görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılmalıdır.

7. Görevde yükselme sınavı ile şube müdürlüğü kadrosuna atananlara Halk Sağlığı Kurumu birinci dereceyi verirken, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü vermeyerek şube müdürleri arasında eşitsizliğe neden olmaktadır. Bu uygulama farklılığına son verilerek Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından da şube müdürlerine birinci dereceli kadro imkânı verilmelidir.

8. Ambulansların trafik cezaları şoförlere ödettirilmektedir. Görevini ifa ederken herhangi bir nedenle verilen trafik cezaları şoföre ödettirilmemelidir.

9. Uzman hemşire ve uzman ebelik için aranan şartları taşıyanlara 3. Dönem Toplu Sözleşme ile 5 puanlık özel hizmet tazminatı artırımı verilmiştir. Toplu sözleşme ile şartları taşıyan ebe ve hemşirelerin bu haktan faydalanacağı vurgulanmışken, mutemetler bakanlıktan onay istemektedir. Bu konuda tekrar bilgilendirme yapılmalıdır.

10. Kadrosu ebe olup da hemşirelik lisans ve yüksek lisans mezunu olanların da uzman hemşire şartını taşıyor olarak kabul edilerek 3. Dönem Toplu Sözleşme ile verilen 5 puanlık özel hizmet tazminatı artışından yararlanmaları sağlanmalıdır.

11. Nöbet ücretlerine yapılan artışlardan sonra, nöbet tutanlara nöbet ücreti vermek yerine izin verilmeye başlanmıştır. Bu nedenle de servisler yarı çalışmak zorunda bırakılmaktadır. Nöbet tutanlara öncelikle nöbet ücreti verilmesi bu tür sorunları çözecektir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.