Sevgili sağlık çalışanları , meslektaşlarım. sözlerime başlamadan sizden istirhamım lütfen yazdım yazıyı her yerde paylaşmanız tüm sosyal mecralarında. Çevre Sağlık teknisyeni Çağatay GÖLCÜK.
Sayın Cumhurbaşkanım ve Sayın Sağlık Bakanımız’dan bu yazımda sayacak olduğum 4 maddeyi değerlendirmeleri.
1- Sağlık camiası olarak bir bütündür ayrılamaz bir parçadır. branşlara bölünmemeli ve ayrışmaya gidilmemelidir. Bu tabiri sevmeyerek bir çok meslektaşlarımca düşündüğü tarzda Doktor Bakanlığı olmamalı, tüm branşları kapsamalıdır. Doktor, Yardımcı Sağlık personeli, Yardımcı hizmetler değil HEPİMİZ SAĞLIK PERSONELİ olarak tek çatı olmalıdır. Hizmetli, Şöför,Tıbbı Sekreter,Ebe ,Hemşire, Sağık Memuru,Doktor vs. sadece ünvanlarıdır. TEK İSİM SAĞLIK PERSONELİ.
2- Döner Sermaye tek kalem olmadır. Zaten maaşlarımız bitirdiğimiz okul seviyesindedir ama döner sermaye performansa dayalıdır. aynı odada aynı işi yapan insanlar biri sen lise 1300 sen yüksek okul 1450 sen lisan 1580 denmemelidir. Döner Sermaye Yasası Acilen adaletli bir biçimde değiştirilmelidir.
3- Sağlık Personellerine Seyyanen zam 1000tl maaşa zam yapılmalıdır. Maaşlarımız diğer kamu kuruluşlarına göre erimiştir, şu anda bir sağlık memuru 2850 ile 3350 arası net maaş almaktadır emekli maaşı buna göre verilmektedir. Acilen eriyen maaşlarımız düzeltilmelidir.
4- 3600 ek gosterge Tüm sağlık personeline verilmelidir ,ayrım yapılmadan. Nasıl ki bir acile girince her personel eşit çalışıyorsa işini yapıyorsa sen lise, lisan demeden eşit müdahalede bulunuyorsa 3600 de eşit hakkımızdır.
UMARIM TÜM SENDİKALAR BU YAZIMI DİKKATE ALIR SENDİKA AYIRMADAN A – B FARK ETMEZ HEPSİNDEN BEKLENTİMİZ BUDUR. Bunun için Temsilci, İlçe Başkanı, İl Başkanı, Yönetim ve Genel Başkanlar var sendikalarda bu haklarımızı almak için. umarım bunlara kulak tikamazlar yazımı, isteklerimizi onlarda cesurca paylaşır.
TÜM SAĞLIK CAMİASININ PERSONELLERİ PAYLAŞALIM.
Slm arkadaşlar entegre hastanede triyaja doktor durması zorunlumudur yoksa değil mi, görevlendirme yazısı olmayan acil servis hemşireleri triyaja bakmak zorunda mı, doktor gözetimi olmadan hemşire sütur, atel, yabancı cisim çıkarması gibi uygulamaları reddetme yetkisi var mı?Doktorlar acil servisi sürekli geceleri boş bıraktılar diye biz şikayet dilekçesi yazdık iki arkadaşımız o anda dinlenmedeydi ve dilekçenin altına imza attılar o arkadaşlara yaptırım yapabilirler mi,muhakik olarak acil sorumlu doktoru atandı o da arkadaşları orda olmadıkları için muhakik olmak ile tehdit etmektedir acaba muhakiki değiştirme gibi bir şansımız varmı yardımcı olursanız seviniriz.
Biz sağlık çalışanları ne zaman ki maskelerimizi çıkarıp, evimize gönül rahatlığıyla girip, ailemizle aynı masada yemek yemeye başlarsak o zaman bu süreç normale dönmüş demektir. Şuan hiçbir şey bitmiş değil. Evinizde kalın !