Mehil müddeti nedir? Memurun mehil müddeti içinde hastalanması? Mehil süresinin başlangıç tarihi? Geçici görevli olduğu yere asaleten atanan memurun mehil müddeti? Mehil müddetine uyulmamasının yaptırımları? Sağlık personeli mehil müddeti döneminde, ek ödeme alabilir mi? Mehil müddeti olarak kullanılan sürede yararlanılamayan haklar neler.. Ayrıntılar habermizde…
İlk defa, yeniden veya naklen atananlara, göreve başlamaları için belli bir süre (mehil müddeti) tanınmaktadır.Devlet memurluğuna ilk kez geçenler veya yeniden atananlar ile kurum içi ya da kurumlar arası yer değiştirme suretiyle atananlara, göreve başlamaları için belli bir süre (mehil müddeti) tanınmaktadır.Devlet memuriyetinde mehil müddeti ve süresi
İlk kez veya yeniden ya da yer değiştirme suretiyle (naklen) atamalarda “mehil müddeti”, atama işleminin kendisine tebliğ edildiği (ya da tebliğ edilmiş sayıldığı) tarihi izletn günden başlamak üzere göreve başlanması gereken son gün mesai saati bitimine kadar olan süredir.
*Aynı yerdeki (ikamet mahallerindeki) bir göreve atananlar için mehil müddeti, atama emrinin kendilerine tebliğ gününü izleyen iş günü mesai bitiminde sona ermektedir.
*Başka yerdeki (ikamet mahalli dışındaki) bir göreve atananlar için ise mehil müddeti, atama emrinin kendilerine tebliğ gününü izleyen 15 gün ve takip eden belli yol süresini izleyen iş günü mesai bitiminde sona ermektedir.
yararlanamıyor.
Mehil müddeti içerisinde memurların bazı haklardan yararlanama durumu; atanma şekline, hizmet sınıfına ve unvanına göre değişebilmektedir.
Devlet memuriyetine ilişkin bir göreve ilk defa veya yeniden ya da yer değiştirme suretiyle (naklen) atamalarda; atama işleminin kendisine tebliğ tarihinden itibaren memurun görevine başlanması gereken son gün mesai saati bitimine kadar olan süre “mehil müddeti” olarak bilinmektedir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki düzenlemeye göre;
*Aynı yerdeki (ikamet mahallerindeki) bir göreve atananlar için mehil müddeti, atama emrinin kendilerine tebliğ edildiği günü izleyen iş günü mesai bitimine kadar olan süredir.
*Başka yerdeki (ikamet mahalli dışındaki) bir göreve atananlar için mehil müddeti, atama emrinin kendilerine tebliğ edildiği günü izleyen 15 gün ve takip eden belli yol süresini izleyen iş günü mesai bitimine kadar olan süredir.
Mehil süresinin başlangıç tarihi
657 sayılı Kanunda yer alan düzenlemeye göre;