Sendika üyelik ve istifa işlemleri e-Devleten yapılacak

Sendika üyelik ve istifa işlemleri e-Devleten yapılacak

Sendika üyelik ve istifa işlemleri e-Devlete alınıyor Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY tarafından yap
Ana Sayfa Genel, Güncel, Özlük Haklar, Sağlık Bakanlığı 29 Ocak 2017 2276 Görüntüleme

Sağlık çalışanlarına “yıpranma payı” için hazırlıklar tamamlandı

Sağlık personeli yıpranma 2017, Sağlık personeline yıpranma payı, Sağlık çalışanlarına yıpranma payı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının da yıpranma payından yararlanması için kanun maddesinin hazır olduğunu bildirdi. 

Akdağ, “Maliye Bakanımız ve ekonomi yönetimimizin kabulünü bekliyoruz. Bu hususta Sayın Cumhurbaşkanımızın da daha önce sağlık çalışanlarına, ‘bunu yapacağız’ şeklinde bir vaadi olmuştu. Ekonomi yönetimini razı edeceğim ve bunu yapacağız inşallah. Mesele o noktaya gelmiş durumda.” ifadesini kullandı.

Sağlıkta Dönüşüm Programının ikinci fazında, yapılacak değişiklikler hakkında da bilgi veren Bakan Akdağ, kamudan ayrılıp özel sektöre gitmek isteyen hekimler için bir düzenleme yapacaklarına işaret etti.

Acil sağlık hizmetlerinde yapılacak çalışmalara da değinen Akdağ, gece uçuşu ile ilgili bazı sorunların ortaya çıktığını, bunları ortadan kaldırmak için gayret ettiklerini ve hava ambulans sistemini güçlendirdiklerini belirtti.

Kamudan ayrılıp özele geçmek isteyen hekimlerin yerine yeni bir atama yapılması gerektiğini vurgulayan Akdağ, “Ben falanca özel hastaneye geçeceğim diyen hekim üç ay önceden haber vermeli ve bizde çalışmaya devam etmeli. Biz de o arada eksikliği tamamlamalıyız. Aksi takdirde onun ayrıldığı yerde ciddi boşluk doğuyor.” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (1 Yorum)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.