Robotlar ve Sağlık Sektörü Gelecekteki Uygulamaları

Robotlar ve Sağlık Sektörü Gelecekteki Uygulamaları

Sağlık sektörü, teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte büyük dönüşümler yaşamaktadır. Son yıllarda, r
Ana Sayfa En Populer, Genel, Güncel 8 Haziran 2017 2633 Görüntüleme

Memurların temmuz 2017 asgari geçim indirimi ne kadar olacak?

Memurların temmuz 2017 asgari geçim indirimi ne kadar olacak?

1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren memur maaşları %4 oranında artacak ve 2017 yılının ilk altı aylık dönemine ilişkin enflasyon oranının %3’ten fazla çıkacak olan kısmı da maaş artışı oranına ilave dilecek. Maaşlarına Temmuz ayında yapılacak artış, memurların yararlandığı aile yardımı ödeneğinin miktarını artırırken, asgari geçim indiriminin miktarını ise etkilemeyecek.

2017 Temmuz ayında asgari geçim indirimi 

Kamu çalışanlarının aylık brüt ücretlerinden, yıllık gelir matrahı itibariyle bulundukları dilime ilişkin oranda gelir vergisi hesaplanmakta ve eş/çocuk durumlarına göre haklarında geçerli olan asgari geçim indirimi tutarları, hesaplanan gelir vergisi miktarından indirilmektedir. Bu durum, memurun maaşından kesilecek gelir vergisinin miktarını azalttığından, aylık net maaşın bir miktar artmasını sağlamaktadır.

Gelir Vergisi Kanununa göre, Asgarî Geçim İndirimi tutarları; ücretin elde edildiği takvim yılı başında geçerli olan asgarî ücretin yıllık brüt tutarı üzerinden kesilen gelir vergisinin belli oranları şeklinde belirlenmektedir. Bu nedenle, memur maaşlarının veya asgari ücretin yıl içinde artması, o yıl için belirlenmiş asgari geçim indirimi tutarlarını etkilemektedir.

Bu itibarla, 2017 yılının ilk altı ayında geçerli olan asgari geçim indirimi tutarları değişmeyecek ve yılın ikinci yarısında da aynı tutarlarda uygulanacak.

2017 TEMMUZ AYINDA ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ;

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.