Robotlar ve Sağlık Sektörü Gelecekteki Uygulamaları

Robotlar ve Sağlık Sektörü Gelecekteki Uygulamaları

Sağlık sektörü, teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte büyük dönüşümler yaşamaktadır. Son yıllarda, r
Ana Sayfa Genel, Güncel, Özlük Haklar 20 Ocak 2016 1632 Görüntüleme

2016 Yılında Çalışma Hayatında Çok Önemli değişiklikler yaşanacak

2016 Yılında Çalışma Hayatında Çok Önemli değişiklikler yaşanacak

2016 yılında işçi, memur ve tüm çalışanların hayatında çok önemli değişiklikler yaşanacak.
2016 yılı gerek işçiler gerekse memurlar için önemli bir yıl olacak. Doğum yardımı artırılacak, memur annelere yeni imkânlar getirilecek, süt izinleri artırılacak, yapılan aile yardımı iki katına çıkarılacak.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu yeniden düzenlenecek. Taşeron işçilerin umutla bekledikleri kadro hayali gerçek olacak. Asgari ücretteki artış gelir düzeyini artıracak. Bu artışa oranla emekli, işsizlik maaşına ve memura da zam gelecek. Bir diğer konu ise işçinin tazminat hakkı düzenlenecek. Genel sağlık sigortasında düzeltmeler yapılacak.


4C’lilere ve üniversite işçilerine kadro sorunu da görüşülüp çözüme kavuşturulacak. Toplu İş Sözleşmesi’nde birçok konu çözüme kavuşturulacak. Asıl işi yapan taşeron meslek grupları belirlenecek. Yardımcı işçilerde çalışanlar ise mağdur edilmeyecek ve hakları genişletilecek. Eğitim ve sağlık alanında çalışanlara erken emeklilik gibi çalışmalar da yapılacak.

Kısacası 2016 yılında iş ve çalışma hayatında birçok yenilik bizleri bekliyor olacak.

 

 
Kaynak:http://www.saglikpersonelininsesi.com/

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.