Robotlar ve Sağlık Sektörü Gelecekteki Uygulamaları

Robotlar ve Sağlık Sektörü Gelecekteki Uygulamaları

Sağlık sektörü, teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte büyük dönüşümler yaşamaktadır. Son yıllarda, r
Ana Sayfa Duyuru, Genel, Güncel 2 Ağustos 2016 2842 Görüntüleme

2010 KPSS iptal oldu, şimdi ne olacak?

2010 KPSS iptal oldu, şimdi ne olacak?

Ankara 1. İdare Mahkemesi, soruların sızdırıldığı iddiaları üzerine ‘Eğitim Bilimleri’ kısmı iptal edilen 2010’daki KPSS’nin ‘Genel Yetenek ve Genel Kültür’ bölümünü de iptal etti. Bu sınavla memur olan 150 bin kişinin durumu için 2 yöntem üzerinde duruluyor. ÖSYM Yürütme Kurulu, hazırlanan rapor üzerine 17 Eylül 2010’da toplanarak “telafisi mümkün olmayan zararların ortaya çıkmasını engellemek için” Eğitim Bilimleri Sınavı’nın iptaline karar verdi. Ancak Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları iptal edilmedi.

2010 KPSS’DE “GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR” DE İPTAL

ÖSYM Yürütme Kurulu’nun kararı doğrultusunda, Eğitim Bilimleri Sınavı tekrarlandı. İptal edilen Eğitim Bilimleri Sınavı’nda 100 ve üzeri soruya doğru cevap veren 3227 adaydan önemli bir kısmı, tekrarlanan sınava girmedi. Öğretmen olmaktan vazgeçen bu adaylar, iptal edilmeyen Genel Yetenek ve Genel Kültür alanından aldıkları puanla kamuda düz memur olmayı tercih etti. Danıştay 12. Dairesi’nin daha önce konuyla ilgili verilen red kararını bozması üzerine dosyayı tekrar görüşen Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarını oybirliğiyle iptal etti. Kararda, soruların sınavdan günler öncesinde sızdırıldığının sabit olduğu belirtildi.

150 BİN KİŞİNİN AKIBETİ NE OLACAK?

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.